Foto: Kjell Lundström/SVT

Mamma åtalas för dråpförsök på tvååring

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig kvinna i Linköpings kommun åtalades idag vid Linköpings tingsrätt för försök till dråp på sin egen tvååriga son. Hon ska dessutom ha hotat döda ytterligare en yngre son.

De dramatiska händelserna ska ha utspelat sig i Linköpings kommun i början av augusti i år. Kvinnan ska då ha hållit fast tvååringen med en arm och samtidigt tryckt en kudde mot hans ansikte, över hans näsa och mun.

Brottet skulle ha fullbordats om inte pojkens far avbrutit händelseförloppet, enligt åtalet. Kvinnan åtalas dessutom för flera fall av olaga hot.

Linköping

Hoten

35-åringen ska ha skickat meddelanden till barnens pappa där hon skrivit att om han inte gjorde sig av med barnen, så skulle hon se till att göra det.

Barnens far ska hon ha hotat genom uttalandet om att den yngste sonen: ”aldrig skulle behöva välling mer”, eller ord med liknande innebörd.

Övergrepp i rättssak

Kvinnan åtalas också för övergrepp i rättssak efter att ha meddelat barnens far att: ”Ringer du polis eller någon annan tar jag även XXX i natt”.

Den åtalade 35-åriga kvinnan har medgett vissa av hoten, men förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet