Mamma filmade ettårig dotter åt tysk pedofil

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig kvinna döms av Norrköpings tingsrätt till ett år och fyra månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn och barnpornografibrott.

Det var när polisen i Tyskland hittade filmer som skickats från kvinnans mobil hos en pedofil man utredde som hela historien uppdagades. Kvinnans då ettåriga dotter är med i filmerna.

Kvinnan hade en kort relation med den tyska pedofilen som under en tid vistades i Sverige. Han fick då nakenbilder av henne. Därefter ska han ha hotat med att sprida bilderna och skada närstående om hon inte utförde de sexuella övergreppen på dottern som filmades, menar mamman.

Norrköping

Tingsrätten betvivlar inte att mamman utsatts för hot, men skriver att hon ”haft en mycket aktiv roll då hon är den som faktiskt begått gärningarna”.

Förutom fängelse ska kvinnan betala 60 000 kronor i skadestånd för kränkningen till dottern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet