”Mammorna i Skäggetorp är trötta på möten”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är 50 kilo vykort, säger Sira Jokinen Lisse från organisationen Världens mammor när de överlämnar 2 500 vykort med underskrifter till de ledande politikerna i Linköpings kommun.

Kommunalrådet Niklas Borg (M) svarade med att bjuda in organisationen till ett partnerskap med kommunen.

– Mammorna är trötta på möten, vi vill se att något händer nu. Vi har demonstrerat, överlämnat protestlistor, gjort en kartläggning av situationen, haft otaliga möten med politiker och tjänstepersoner, säger Sira Jokinen Lisse omgiven av andra mammor i orange västar utanför stadshuset i Linköping.

På vykorten som de lämnar över står några av punkterna som de hoppas att politikerna ska genomföra. Det handlar om jobb, skola och integration.

Linköping

Kommunalrådet föreslår ett samarbete

Kommunalrådet Niklas Borg (M) svarade med att lämna över ett förslag till samarbete med Världens mammor. Ett slags partnerskap mellan kommunen och organisationen.

– Vi vill verkligen ta till vara ert engagemang, sa han till de samlade mammorna.

Se när mammorna delar ut högarna av vykort och ballonger – och politikernas reaktioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet