Mammornas 3 snabba åtgärder – och politikerns svar

Uppdaterad
Publicerad

Att förbättra tryggheten tar tid, säger de ledande politikerna. Visst, svarar Världens mammor. Men här är tre snabba åtgärder som ni kan genomföra direkt. ”Swusch!”

I videon kan du se vilka tre snabba åtgärder organisationen Världens mammor vill ha – och om kommunalrådet håller med om det.

Under tisdagsmorgonen överlämnade organisationen Världens mammor, som består av mammor i stadsdelen Skäggetorp, underskrifter i form av 2 500 vykort till de ledande politikerna vid Linköpings stadshus.

– Mammorna vill se att något händer, säger Sira Jokinen Lisse, som är talesperson för organisationen.

Linköping

Förslagen från Världens mammor handlar om förändringar som ska öka tryggheten i Linköping: Fler jobb, bättre skola och bättre integration.

Tar det inte tid att genomföra sådant?

– Jo visst, men det är ju de stora förslagen. Vi har också förslag som politikerna kan genomföra snabbt. Swusch! säger Sira Jokinen Lisse.

I videon kan du höra tre av förslagen – och se hur kommunalrådet Niklas Borg (M) reagerar på dem.

Niklas Borg säger bland annat att kommunala bolag skulle kunna anställa ungdomar i Skäggetorp i sommarjobb, eftersom bolagen inte behöver följa samma regelverk som kommunen. Kommunen får inte anställa ungdomar från ett specifikt bostadsområde, enligt honom.

Organisationen Världens mammor samlades tidigt på tisdagsmorgonen utanför stadshuset i Linköping för att möta politikerna när de kom till jobbet – och överlämna vykort med namnunderskrifter. Foto: Tina Enström, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet