Foto: Johan Nilsson/TT

Person anhållen för grovt brott – brandfarliga och explosiva varor

Uppdaterad
Publicerad

En person, som tidigare varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, har under tisdagen gripits i Norrköping.

Enligt ett pressmeddelande har husrannsakan även genomförts på flera platser i Norrköping med hjälp av bland annat polisens bombskydd. Personen är 28 år gammal och misstänks på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

”Kan kopplas till flera brott”

– Efter utredning kan personen kopplas till flera brott och därför har denna insats nu genomförts. I nuläget kan vi inte gå in närmare på brottsplatser och brottstider. Nu fortsätter utredningen och vi kommer att lämna mer information när det är möjligt, säger kammaråklagare Karin Sandén.

Norrköping

Åklagare Karin Sandén håller dessutom i utredningarna angående sprängningen i Hageby i januari och dubbelmordet utanför en nattklubb i centrala Norrköping i höstas. Det är oklart om det här gripandet har kopplingar till dem ärendena.

Enligt Åklagarmyndigheten kommer inte ytterligare kommentarer i ärendet att lämnas just nu.

Tystlåten advokat

Advokat Martin Soner har förordnats som offentlig försvarare åt den misstänkta personen.

– Det stämmer.

I övrigt har han samma tystlåtna inställning som åklagaren.

– Jag kan inte lämna några kommentarer just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet