Foto: Axel Brantemo/SVT

Man anhållen för människorov

Uppdaterad
Publicerad

En 58-årig man har anhållits misstänkt för människorovet strax utanför Linköping i måndags, något som tidningen Corren var först att rapportera om.

Det var tidigt under måndagsmorgonen som ett område spärrades av på landet utanför Linköping. Polisen sa då att man utredde ett grovt brott – först vid 10-tiden gick polisen ut med att det handlade om ett misstänkt människorov och att en man förts till sjukhus.

En 58-årig man har nu gripits misstänkt i ärendet.

Linköping

– Han greps helt odramatiskt igår av polisen vid 17-tiden. Han är misstänkt på sannolika skäl, säger Helene Gestrin som är kammaråklagare och som nu leder utredningen till SVT Nyheter Öst. 

Den nu anhållne mannen förhördes under gårdagen, men nekar till brott.

– Polisen arbetar nu med att förhöra den misstänkta som är anhållen och sen fortsätter arbetet med att hitta ytterligare gärningsmän. Det här är ett brott som misstänkts ha begåtts av flera personer, säger Helene Gestrin.

I vilken kontext har det här brottet begåtts, är det gängrelaterat?

– Exakt vad som har hänt eller vad som ligger bakom är en del av den utredning som polisen nu verkställer. Men det har inte någon påtaglig gängprägel, sedan får ytterligare omständigheter klarna de närmsta dagarna, säger Helene Gestrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet