Kvinna hittad död i Finspång – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen hittades en död kvinna utomhus i närheten av Storängsskolan i Finspång. Det är oklart hur hon har avlidit och polisen har inlett en förundersökning om mord eller dråp.

Larmet inkom till polisen 12.39. Polisen har spärrat av platsen och tekniker undersöker platsen.

Det är oklart hur personen avlidit och om brott ligger bakom dödsfallet. Men polisen har valt att inleda en förundersökning om mord alternativt dråp.

Finspång

– Enligt larmet var personen livlös när den hittades. Eftersom dödsorsaken inte är känd utreder vi om det kan handla om ett brott, men rubriceringen kan komma att ändras, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Han berättade vid 15-tiden också att kriminaltekniker fortfarande var på plats och arbetade för fullt. Hur länge avspärrningarna blir kvar är i skrivande stund oklart.

Rättsmedicinsk undersökning

Klockan 17:34 uppdaterade polisen sin sajt med ny information om att det är en kvinna i 70-årsåldern som hittats avliden. De närmast anhöriga är underrättade. Kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

Än så länge har inga uppgifter kommit fram som styrker brott, men arbetet med att kartlägga orsaken till dödsfallet fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet