Foto: Patrik Widegren/SVT

Man begärs häktad misstänkt för Visbymord

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Susanne Wihlborg begärde idag en man i 30-års åldern häktad som skäligen misstänkt för mord. Mannen har varit anhållen sedan i lördags morse.

Det var i den 23 januari som polisen påträffade en avliden man i en bostad i Visby. Omständigheter på platsen gjorde att en förundersökning om mord inleddes.

– Jag har begärt en person häktad på skälig misstanke för mord på Allégatan mellan den 22:a och 23 januari, säger Susanne Wihlborg.

Gotland

Det var i den 23 januari som polisen påträffade en avliden man i en bostad i Visby. Omständigheter på platsen gjorde att en förundersökning om mord inleddes. På morgonen lördag den 25 januari kunde en man i 30 års-åldern gripas som misstänkt för brottet.

Susanne Wihlborg Foto: Arkivbild, SVT

Bevis skickade för analys

Susanne Wihlborg vill inte säga något om vad mannen sagt i förhör eller hur han ställer sig till misstankarna. Men utredningen kring händelsen fortsätter.

– Den går vidare på alla sätt och vis. Genom tekniska undersökningar och en stor mängd förhör återstår. Det finns så klart också teknisk bevisning som skickats till NFC som vi har begärt deras undersökningar på, säger Susanne Wihlborg.

Häktningsförhandling kommer att hållas vid Gotlands Tingsrätt under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet