Foto: SVT

Man skickade penisbild till politiker – döms för sexuellt ofredande

Publicerad

Riksdagsledamoten Linda Snecker (V) har för andra gången vunnit ett mål om sexuella trakasserier. En man döms nu för att ha skickat en penisbild till politikern.

Vid en rättegång på onsdagsmorgonen dömdes en sörmlänning i 40-årsåldern för att ha skickat en bild på sin penis till Linda Snecker (V), från Norrköping. SVT Nyheter Öst träffade henne precis när hon klev ut från rättegången:

– Jag är väldigt glad att det ledde till åtal, väldigt många kvinnor och tjejer får utstå sådant här, säger Snecker.

Fick hjälp av Säpo

Mannen döms till 80 dagsböter för sexuellt ofredande och 5.000 kronor i skadestånd, pengar som Snecker tänker skänka till kvinnojouren i Norrköping.

Eftersom Linda Snecker är riksdagsledamot så har Säpo hjälpt till med utredningen. Samma sak skedde för två år sedan då en annan man dömdes till tre månaders fängelse för att ha trakasserat Snecker via sociala medier.

– Jag hoppas att det här är den sista rättegången för mig, men jag kommer alltid att anmäla.

– Vi måste få slut på de sexuella trakasserierna. Vi är just nu i en metoo-revolution, vi kommer att sätta ner foten, det här är bara en liten del av någonting mycket större, säger Linda Snecker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer