Polis på plats i Vimanshäll i Linköping efter att en person med skador hittats efter larm om misstänkt skottlossning Foto: Magnus Andersson/TT

Man frisläppt efter skottlossning i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för att ha skjutit en annan man i Linköping i onsdags kväll har släppts på fri fot.

Enligt åklagaren är han dock fortfarande misstänkt.

Skottlossningen inträffade vid 21-tiden i stadsdelen Majelden i onsdags kväll. En man i 30-årsåldern hittades med skottskador. Drygt en timme senare greps en man i 20-årsåldern. Han anhölls senare som skäligen misstänkt för mordförsök.

Svaga bevis

Sedan dess har polisen arbetat med att stärka bevisningen, bland annat med vittnesförhör och tekniska undersökningar, men på lördagseftermiddagen valde åklagaren att släppa mannen på fri fot eftersom bevisningen inte har stärkts nog för att begära honom häktad, uppger åklagaren i ett pressmeddelande.

Det finns ingen annan frihetsberövad i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.