Man gripen för grovt olaga hot och vapenbrott efter insats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under kvällen haft en insats i Oxelbergen i Norrköping. Polisen letade efter en man som eventuellt kunde vara beväpnad med ett vapenliknande föremål, skriver polisen på sin sajt.

– Det blev stort pådrag, det var många patruller på plats när vi fick information om att en man ska ha sprungit omkring med ett vapenliknande föremål vid 19,30-tiden på måndagskvällen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

”Personen var hotfull”

När mannen påträffades ska han ha hotat två poliser med föremålet och sedan sprungit från platsen. Polisen fick senare kontroll på mannen som befann sig utomhus vid en adress i området.

– Personen var hotfull, men vi fick kontroll över situationen och kunde få på honom handfängsel, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Det vapenliknande föremålet togs i beslag och ska undersökas, uppger polisen.

”Svårt att avgöra hur farligt vapnet är”

– I det här fallet har vi svårt i nuläget att avgöra hur farligt vapnet är, därför misstänks mannen också för grovt vapenbrott, säger Björn Öberg.

Mannen greps misstänkt för grovt olaga hot, grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott och skadegörelse.

– Personen ska ha gett sig på en bil i området och en bilruta ska ha gått sönder, säger Björn Öberg presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.