Se video, filmad av en tittare, från händelsen i natt. Foto: Niklas Luks / Video från tittare

Video: Man gripen – försökte knivhugga polis

Uppdaterad
Publicerad

En man hade setts beväpnad med kniv i stadsdelen Ramshäll i Linköping sent på torsdagskvällen. När polisen kom till platsen försökte mannen knivhugga en av poliserna, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet kom till polisen klockan 23.13 på torsdagskvällen. Polisen åkte ut till platsen i området Majelden i stadsdelen Ramshäll för att konfrontera mannen. Han försökte då göra ett utfall mot en av poliserna.

– När polispatruller anländer till platsen vägrar mannen släppa kniven utan går i stället runt med kniven och gör till slut utfall mot en polisman som får värja sig med batong. Han tappade kniven och poliser får honom under kontroll, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisregion Öst till TT.

Linköping

Misstänks för mordförsök

Mannen beskrivs vara i 20-årsåldern och greps misstänkt för mordförsök efter knivhugget. Han fördes först till Universitetssjukhuset för omplåstring och ska förhöras under morgonen.

Poliserna ska ha klarat sig oskadda och ska även må efter omständigheterna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet