Man i 20-årsåldern åtalas – misstänks för mord i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalades under onsdagen för ett mord som begicks mellan 13 och 14 augusti 2022. Offret dog av blodförlust efter ha misshandlats med händer och tillhyggen. En 23-årig man åtalas för grovt skyddande av brottslig i samma ärende.

Polis och ambulans larmades till en adress i centrala Norrköping söndagen 14 augusti. När de kom fram fann de en livlös man. Två misstänkta greps i anslutning till brottsplatsen.

Enligt åtalet ska 20-åringen genom upprepade slag med händer och tillhyggen utsatt offret för våld mot både huvud och kropp vilket lett till att denne dött av förblödning.

Norrköping

Tvättade bort blod

23-åringen åtalas för grovt skyddande av brottsling eftersom han gjort sig av med tillhyggen samt städat och tvättat bort blod på brottsplatsen.

20-åringen åtalas dessutom för misshandel av 23-åringen. Den mordåtalade är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och brott mot knivlagen. Den yngre åtalade är tidigare dömd för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet