Detta är en genrebild och är inte relaterad till händelsen. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Bilist körde på fem bilar på sjukhusparkering

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen körde en man i 65-årsåldern på fem bilar på Universitetssjukhusets personalparkering i Linköping. Mannen fick sedan föras till sjukhus med ambulans.

– Det är troligtvis inte på grund av fysiska skador, snarare att han inte mått så bra, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Vid 8.30 på tisdagen fick polisen ett samtal om en person som kört på ett flertal bilar på sjukhusets personalparkering. Enligt personen som ringde så verkade bilisten förvirrad. Efter polisen undersökt platsen så misstänks mannen kört på fem bilar.

– Det är ingen högfartshistoria utan det gick långsamt, säger Johnny Gustavsson.

Mannen som körde fick föras till sjukhus med ambulans. Polisen skriver på sin hemsida att de har påbörjat en utredning om vårdslöshet i trafik. De har även sökt de bilägare som fått sina bilar skadade och nått tre av dem. Upptäcker man skador på sin parkerade bil vid US personalparkering och inte blivit uppringd av polisen bör man anmäla händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet