Kvinna allvarligt skadad efter mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern greps tidigt på söndagsmorgonen misstänkt för mordförsök på en kvinna i Valdemarsviks kommun. Han anhölls senare under söndagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, enligt Åklagarmyndighetens presstjänst.

Strax före fem på morgonen fick polisen ett samtal om våldsamheter i en villa. Fem minuter senare var polisen framme.

– Vi hade en patrull i närheten och kunde vara snabbt på plats, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

En kvinna i 40-årsåldern hittades i villan med allvarliga stickskador. Kvinnan var vaken och talbar, men fördes till sjukhus för vård. Enligt en bulletin från Region Östergötland är kvinnan allvarligt skadad men hennes tillstånd bedöms som stabilt och hon ska vara kvar på sjukhuset för observation.

Misstänkt larmade själv

Flera polispatruller kom till platsen, bland annat en hundpatrull. Den hade i uppgift att söka och se om eventuellt någon ytterligare person hade varit i villan och/eller lämnat platsen.

Den misstänkte mannen, som själv larmade polisen, greps misstänkt för mordförsök. Mannen hade också skador men av lindrigare art.

– Som läget är nu har vi ingen ytterligare misstänkt, säger Björn Öberg.

Under söndagen kommer polisen att knacka dörr i området för att få fram fler uppgifter om händelsen. Vid klockan tio på söndagsförmiddagen var polisens tekniker på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.