Foto: TT

Man på boende i Norrköping dog efter fall med rullstol

Publicerad

En patient i Norrköping tippade med sin rullstol. Nu visar en utredning av händelsen att tippskydden på rullstolen var felmonterade.

Det var i juni tidigare i år som en man, boende på ett särskilt boende i Norrköping, försökte ta sig över tröskeln med sin rullstol för att komma in från innergården. Men rullstolen tippade då bakåt och patienten slog i huvudet.

En första undersökning gjordes som inte visade något alarmerande, men mannen försämrades och avled några dagar senare. Enligt en Lex Maria-anmälan, skriven av Norrköpings kommun, var rullstolens tippskydd uppfällda och felmonterade.

Dagen efter fallet fick mannen komma till sjukhus – med en misstanke om hjärnblödning, enligt kommunens anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. På sjukhuset vårdades mannen utifrån bedömningen att han var i ett palliativt skede, men fick sedan efter egen önskan åka hem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet