Foto: Niklas Luks

Man skjuten i ansiktet i Norrköping

Publicerad

En man i 35-årsåldern blev skjuten i ansiktet med någon form av luftvapen på Kungsgatan i Norrköping under tisdagskvällen. Han ska dock inte vara allvarligt skadad. I nuläget är ingen gripen för dådet.

– Jag kan bekräfta att skjutningen ägt rum, men det är inte så allvarligt som det först såg ut. Jag tror inte den skadade behöver uppsöka sjukhusvård. Vi utreder det som en misshandel av normalgraden, säger polisens vakthavande befäl Erik Creutz.

Polisen arbetar nu med förhör av den drabbade och inhämtning av uppgifter från vittnen vid platsen, som är i korsningen av Kungsgatan och Sankt Persgatan.

– Vi har tagit föremål i beslag. Vad kan jag inte säga. Jag kan däremot berätta att det inte finns något som tyder på att det skulle vara gängrelaterat. Vi vet i nuläget inte vad som ligger bakom händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet