Man svårt brännskadad efter traktorbrand i Ödeshög

Uppdaterad
Publicerad

Två män, far och son i 75- respektive 35-årsåldern, fördes till sjukhus med brännskador efter en brand i en traktor i Ödeshögs kommun på onsdagskvällen.

Enligt en bulletin från Region Östergötland har mannen livshotande skador och hans tillstånd är kritiskt. Mannen är förd till intensivvårdsavdelningen. Den yngre mannens skador beskrivs som lindriga.

– Fadern ska ha suttit i maskinen och sonen ska ha lyckats dra ut honom när det började brinna, säger Torbjörn Lindqvist, polisens vakthavande befäl i region Öst till Corren.

Räddningstjänsten larmades vid 21.20-tiden. När de kom till platsen var traktorn helt övertänd och vid 22.45 meddelades att branden var släckt.

Under torsdagsförmiddagen nmeddelade polisen att orsaken till olyckan kommer att utredas. Händelsen rubriceras som vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.