Man misshandlad till döds i Boxholm – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern hittades sent på fredagskvällen svårt misshandlad utomhus i Boxholm. Under lördagen bekräftades att mannen avlidit. Två män i 25-årsåldern har anhållits.

Mannen fördes svårt skadad till sjukhus och lades under natten in på intensivvårdsavdelning på Linköpings universitetssjukhus.

– Jag kan inte säga något om hans skador, annat än att han ska ha fått slag. Inget vapen eller tillhygge verkar ha använts, sa polisens presstalesperson Björn Öberg initialt.

Nu bekräftar polisen att mannen avlidit och att anhöriga har underrättats.

Två misstänkta har anhållits

Larmet om händelsen kom in vid 23-tiden på fredagskvällen, och polisen beskriver det som att man har jobbat intensivt med utredningen sedan dess.

Bland annat har tekniker undersökt platsen där mannen hittades, och i en lägenhet i Boxholm där en av de misstänkta männen också greps. Den andra mannen greps i Tranås under lördagsförmiddagen.

De båda misstänkta männen anhölls av åklagare under lördagen. Brottsrubriceringen är mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.