Foto: SVT/Fonnisson

Många bilinbrott utmed E4 – Lövstad sticker ut

Publicerad

Sedan början av juli har 18 inbrott i bilar med ett liknande tillvägagångssätt skett utmed E4. Inbrotten har skett på sträckan mellan Gränna och Nyköping. Bara på parkeringen vid Löfstad slott, söder om Norrköping, har sju brott av denna typ skett under augusti.

Under förra veckan bröt sig tjuvar in i elva parkerade bilar längs med E4, mellan Gränna och Nyköping. Mycket tyder på att det är samma gärningspersoner som ligger bakom stölderna, uppger polisen.

– Det verkar eskalera och vi misstänker att det är samma personer som ligger bakom, säger Robert Nyström, analytiker på Brottssamordningen i region Öst, på polisens sajt.

Semesterpackade bilar

Främst är det bilar med mycket semesterpackning som utsatts. Ofta har en ruta vid baksätet krossats och bilen har tömts på värdesaker. Det förekommer också fall där störsändare eventuellt har använts. Bilägaren har då inte märkt att bilen inte låsts när denne tryckt på låsknappen.

– Vi misstänker starkt att samma person eller personer åker fram och tillbaka mellan Gränna och Nyköping och gör de här brotten.

Svart Saab

Polisen är intresserade av en svart Saab som setts i samband med inbrotten.

– Förra måndagen såg ett vittne en svart Saab kombi 9-5, inte helt ny men inte jättegammal heller, som lämnade Gränna, en bensinmack vid Brahehus där man haft en sådan här stöld i bil. Dagen efter observerades samma bil i ett liknande ärende vid Påljungshage norr om Nyköping, säger Robert Nyström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet