Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen utreder människorov i Norrköping. Foto: Niklas Luks

Åklagare släpper misstankar om människorov

Uppdaterad
Publicerad

En person är förd till sjukhus, en person är anhållen och polisen utreder ett våldsbrott i Norrköping. Mycket mer än så vill polisen inte säga och hänvisar till att ärendet är mycket känsligt.  Enligt åklagaren misstänker man under tisdagseftermiddagen inte längre att det ska röra sig om människorov.

Händelsen inträffade vid 21-tiden på måndagskvällen.

– Vi utreder ett våldsbrott som är rubricerat människorov och misshandel men på grund av att det är ett mycket känsligt ärende kan vi inte ge så mycket mer information än att en person är förd till sjukhus för vård och en person är i nuläget anhållen, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande polis vid region Öst strax före klockan 03.

– Vi kan varken säga var det hände eller hur det hände.

– Jag kan bekräfta att en person är anhållen, i nuläget misstänkt på sannolika skäl för människorov, säger Karin Rosander på Åklagarmyndighetens pressjour till TT.

Under tisdagsförmiddagen skickade åklagarmyndigheten ut ett pressmeddelande angående människorovet.

– Det finns ingen person som i nuläget är bortförd mot sin vilja och omständigheterna kring bortförandet är relativt oklara. Det kan därför komma att bli fråga om en omrubricering av brottsmisstanken. Den fortsatta utredningen kommer förhoppningsvis att klargöra vad det är som har hänt, men det är för tidigt att ha en uppfattning om, säger vice chefsåklagare Anna Jakobsson i pressmeddelandet.

Enligt ett nytt pressmeddelande under tisdagseftermiddagen meddelar vice chefsåklagare att misstanken om människorov är nedlagd.

– Brottsmisstanken om människorov är nedlagd, en förundersökning om misshandel pågår dock alltjämt, säger vice chefsåklagare Anna Jakobsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet