Försvarsadvokat Henrik Lindblom och kammaråklagare Helene Gestrin i samspråk under Mantorpsmordens sista rättegångsdag. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Mantorpmorden: Dom faller 9 maj

Uppdaterad
Publicerad

Den 9 maj kommer domen mot den 24-årige man som åtalats för morden på en man och en kvinna i Mantorp förra sommaren. Det meddelade Linköpings tingsrätt vid den sista rättegångsdagen i ärendet.

Det var den 12 juni 2017 som en man och en kvinna i övre medelåldern hittades brutalt mördade i sitt hus i Mantorp utanför Linköping. Offren hade blivit hårt tejpade över ansiktet och knivskurna.

24-åringen har medgett att han var i huset, men säger att han hade sällskap av två andra män och att han gav sig av innan offren skadades.

Åklagare Helene Gestrin har yrkat på livstids fängelse. Tingsrätten bedömde tidigare under förhandlingen mannen som skyldig till morden, och beslutade att han skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Den har visat att han varken vid tillfället för brottet eller nu har en allvarlig psykisk störning, vilket betyder att han kan dömas till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet