Marie Morell, ordförande i sjukvårdsdelegationen på Sveriges kommuner och regioner under regeringens pressträff om coronatestning. Hör henne i klippet. Foto: Claudio Bresciani/TT

Marie Morell hamnade i hetluften under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Förutom att vara oppositionsråd i Region Östergötland är Marie Morell (M) också ordförande i SKR:s, Sveriges kommuner och regioners, sjukvårdsdelegation. Coronapandemin ledde till att hon därför hamnade i hetluften på ett sätt hon inte anat innan.

Nu har vi haft en överdödlighet i Sverige. Hur ska vi klara nästa pandemi bättre?

– Det är väldigt svårt att veta vad nästa pandemi kan handla om. Det är ju ofta en ny sjukdom som vi inte vet något om. Så var fallet med covid-19. Jag tycker att det vi ska ta med oss är just att snabbt eskalera upp och ha bra samverkansstrukturer. Att försöka lära av varandra och hela världen om det handlar om en pandemi, säger Marie Morell, i en intervju med SVT Nyheter Öst.

Hör vad hon tycker om att landet har 21 regioner i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet