Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) presenterar den nya generaldirektören för Kriminalvården, Martin Holmgren. Foto: Erik Simander/TT

Martin Holmgren ny GD för Kriminalvården

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården.

Martin Holmgren är jurist i botten och har sedan 2014 varit generaldirektör för Domstolsverket. Dessförinnan var han lagman i Nacka tingsrätt.

– Jag är väldigt glad att ha fått regeringens förtroende i en tid då myndigheten står inför många besvärliga frågor, både på kort och lång sikt, säger Martin Holmgren på en pressträff i Rosenbad med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

Martin Holmgren konstaterar att överbeläggningarna på anstalter och häkten blir den svåraste frågan för honom som ny Kriminalvårdschef.

– Utmaningen är hur man i dag och framöver ska klara det enorma tryck som är på anstalter. Hur ska vi klara av att hålla platser samtidigt som det bedrivs en meningsfull verksamhet för de frihetsberövade och intagna och säkerheten upprätthålls för personalen?

Myndigheten har ökat sin personal de senaste åren och är nu 12 000 anställda. Kriminalvårdens huvudkontor ligger i Norrköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet