Fredrik Lundén (M) vice ordförande i äldrenämnden i Linköping. Foto: TT/Pontus Lundahl //SVT

Moderaterna vill ge äldre bättre mat

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade Moderaterna i Linköping sina vallöften inom äldreomsorgen. Bland annat vill de införa trådlösa nätverk på samtliga äldreboenden och att maten ska lagas på plats.

– Maten är en av huvudpunkterna på ett äldreboende. Vi vill laga maten närmare dem som ska äta den och i en hemtrevlig miljö. Vi vill också ta in gästkockar som höjer statusen på maten, säger Fredrik Lundén (M) vice ordförande i äldrenämnden.

Vill införa äldrevårdscentraler

Linköpingsmoderaterna vill också se demensutbildningar för alla som jobbar inom äldreomsorgen. Ett annat löfte är att införa äldrevårdscentraler samt att de som har hemtjänst ska få besök av samma personer i större utsträckning.

Linköping

”Frågor som vi är överens om”

Förslagen välkomnas av den sittande majoriteten som tycker ungefär likadant.

– Ja, visst finns det viktiga frågor inom äldreomsorgen som vi är överens om. Vi har på många sätt ett gott samarbete. Men vi får inte glömma bort att den viktigaste frågan är trots allt upphandlingsfrågan. Vilka kommunala äldreboenden vill Moderaterna upphandla? Där är det en väldigt stor skillnad mellan rött och blått, säger Mikael Sanfridsson (S) ordförande i äldreomsorgen.

–Det viktiga är att de som ger den bästa äldreomsorgen också får utföra den, säger Fredrik Lundén (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet