Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Löw och gatuscen i Fort Kochi, Indien. Foto: Mattias Löw

Mattias bilder visar rädslan och oron i Indien

Publicerad

Mattias Löw från Godegård utanför Motala höll på att spela in en dokumentärfilm om transsexulla i Indien. Covid-19 slog till och han och hustrun Reshma bytte spår och drog igång ett fotoessä-projekt i stället.

– Vanligtvis är så mycket som luktar och hörs. Människorna är oftast väldigt glada, varma och enkla att ha att göra med. Men just nu har det ju förändrats totalt, säger Mattias Löw.

Indiens regering beslutade om en nedstängning i 54 dagar. Gränserna mellan delstaterna stängdes. Mattias och han hustru fastnade i Fort Kochi i sydvästra Indien.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Distans onaturligt

Idén att dokumentera hur coronapandemin påverkar människor, i ett fattigt och väldigt tättbefolkat land, föddes.

– Det här är människor som inte är direkt vana att vara distanserade från varandra. Det finns en desperation i varje handling. Man förstår att det har varit väldigt tungt att försöka överleva de här två månaderna.

Mattias tror att de kan resa hem till Sverige först i mitten av juni.

Se fascinerande bilder från Indien och hör mer från Mattias i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet