Mattias Sjöholm blir ny tränare för IFK Motala Foto: Pär Bäckne

Mattias Sjöholm tar över IFK Motala

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett välkänt ansikte som blir ny huvudtränare för IFK Motala. Mattias Sjöholm har tidigare spelat under många år i bandylaget.

Efter fyra säsonger i bandyallsvenskan tog IFK Motala klivet upp igen till elitserien.

Efter det har flera nyckelspelare lämnat laget. Den spelande tränaren Daniel Lehnbom tackade nej till en fortsättning. Det gjorde också den andre spelande tränaren Patrik Spångberg och lagledaren Björn Beckne.

Intern lösning

Det har spekulerats under en tid om en ny tränare, och idag presenterade IFK Motala vem som tar över bandylaget från Motala. Det blir den egna produkten Mattias Sjöholm som ska coacha laget i elitserien. Mattias Sjöholm har under hela sin karriär spelat för IFK Motala, och den senaste säsongen fanns han med på bänken som hjälptränare.

– Det ska bli oerhört kul och en fantastisk utmaning för mig personligen, men även för hela föreningen att ta steget tillbaka till elitserien, säger Mattias Sjöholm. Jag kommer att bidra med min kunskap och mina erfarenheter för att tillsammans med spelare och resten av föreningen förbereda oss så vi är redo när serien börjar, säger han, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Dagen efter matchen – bandyhall på önskelistan

Så här såg det ut när IFK Motala blev klart för elitserien Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.