Daniel tog medaljer i OS för brandmän och poliser

Brandmannen Daniel Agerhult från Linköping är hemma från World Police and Fire Games i Los Angeles – med medaljer i bagaget.
– Det är som ett OS för brandmän och poliser från hela världen, säger Daniel Agerhult.

Runt 600 aktiva ställde upp i tävlingen, fördelat på 60 idrotter. Daniel Agerhult tävlade i grenen rodd. Men inte i vatten, utan på en roddmaskin.

– Jag har aldrig tävlat på vatten än. Det kanske är nästa grej, säger Daniel Agerhult.

Det gick bra för linköpingsbrandmannen. Två brons och ett silver fick han med sig hem.

– Det känns jättebra. Det börjar smälta in. Man vill ju alltid ha den ädlaste medaljen, så guld var ju vad jag siktade på. Men med lite reflektion så känns det naturligtvis jättebra, säger han.

Hur kom du in på det här?

– Det är väl någon slags dröm som sprang ifrån mig när jag var liten, att man skulle bli bra i idrott, säger Daniel Agerhult och skrattar.

Vad som händer framöver återstår att se. Men helt omöjligt är det inte att Agerhult är tillbaka i World Police and Fire Games om två år igen för att försöka få med sig ännu ädlare medaljer hem.

– Jag ska smälta det här först nu, så får vi se vad det blir i framtiden, säger Daniel Agerhult.

TV: Se hela inslaget här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer