Hör mer om Wilhelmssons tankar kring både LHC:s situation och publikens nyfödelse i klippet.

Supportrarna vill hjälpa LHC att bli vinnare igen

Publicerad

På isen har det inte varit muntert för Linköpings hockeyherrar i säsongsinledningen. Men publiken har vaknat till och bjudit på stämning, trots förluster.

I både tv och media har Linköpings supportrar fått beröm för sin fina stämning i arenan under LHC:s hemmamatcher. Klubben verkar också gilla vad de sett – till den grad att de nu fattat beslut om att ingen musik spelas i arenan i spelavbrotten till förmån för en levande supporteratmosfär.

– Ett fantastiskt initiativ av klubben. Vi är väl först i landet med att ta bort musiken i spelavbrotten? Jag har bara hört positiva supporteråsikter runt om i landet om det hela. Det lämnar ju över ett ansvar på oss supportrar att leva upp lite mer, men det här visar ju att klubben upplever att vi kan fylla den ljudkuliss som man vill ha när man går på livehockey, säger Niclas Wilhelmsson, ordförande i supporterklubben White Lions.

Linköping

”Underdog-grej”

På läktarhåll andas det med andra ord lovande tider – men på isen är det tvärtom.

– Jag vet inte om det är någon underdog-grej, att det är därför det blivit bättre stämning på läktarna. Laget behöver ha lite mer i ryggen, säger Niclas Wilhelmsson.

Han, precis som många andra LHC-supportrar, lider med favoritlagets prestationer på isen.

– Det är klart det är deppigt. Man går till arenan med en annan inställning i år där man känner att det på pappret är ett svagare lag än ifjol, och då gick det ju inte så bra, säger Wilhelmsson.

Hör mer om Wilhelmssons tankar kring både LHC:s situation och publikens nyfödelse i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet