Arbetes Museum i Norrköping Foto: Pontus Lundahl / TT Bild

Rekordsummor till Arbetets museum

Publicerad

I fjol fick Arbetets museum i Norrköping drygt 8 miljoner kronor från företag, fackförbund, kommuner med flera för att finansiera utställningar. Så mycket pengar har muséet aldrig tidigare fått under ett år.

– Det är oerhört glädjande att vi förmår locka så många aktörer från så breda samhällsgrupper att vara med och finansiera verksamheten. Vi ser det som ett kvitto på att Arbetets museum bedriver en angelägen och högkvalitativ verksamhet. Museet är statligt finansierat, men vi är också beroende av externa projektmedel för att kunna erbjuda våra besökare attraktiva utställningar, säger museidirektör Niklas Cserhalmi, i ett pressmeddelande.

Det är framför allt tre projekt som lockat finansiärer att bidra till verksamheten: Jobblabb, Robot! och Det resande demokratilabbet. Jobblabb öppnar i november i år. Det resande demokratilabbet ska visas på 30 bibliotek runt Sverige och Robot! öppnas delvis i oktober, men huvudöppningen dröjer till 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet