En kvinna ammar sin en vecka gamla son. Arkivbild. Foto: TT

Nu ska förlossningsvården förbättras

Publicerad

Regeringen betalar nu ut totalt 490 miljoner kronor i Sverige för att förbättra kvinnors hälsa och förlossningsvården.

Pengarna är en del av regeringens budgetsatsning och den största delen ska gå till förlossningsvården och eftervården för förlösta kvinnor. Övriga medel ska användas till insatser som gynnar och stärker kvinnors hälsa inom sjukvårdenvården.

I Östergötland kommer över 22 miljoner kronor delas ut. Nästan 17 miljoner kommer gå till förlossningsvården och drygt 5 miljoner till insatser inom primärvården.

För Gotlands del kommer närmare 700 000 kronor delas ut till kvinnors hälsa och drygt 2 miljoner till förlossningsvården.

– Det finns ett tydligt behov av utveckling inom förlossningsvården och andra delar av vården som har betydelse för kvinnors hälsa. Genom de här pengarna kan landstingen investera för att göra förbättringar, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer