Foto: Tomislav Stjepic/Migrationsverket

Migrationsverket varslar om uppsägningar

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket varslade under tisdagen 146 anställda om uppsägning på grund av arbetsbrist. I Östergötland riskerar 18 anställda att mista sina arbeten, meddelar verket i ett pressmeddelande.

Skälen uppges vara en minskad budget samt att behovet av personal har minskat sedan den stora flyktingströmmen 2015. Mellan 2015 och 2016 hade verket drygt 8 400 anställda. Sedan dess har personalstyrkan successivt minskats eftersom färre söker asyl och antalet asylboenden blivit färre. Innan dagens varsel arbetade cirka 5 900 personer på Migrationsverket.

– Vem eller vilka som i slutändan blir uppsagda på grund av arbetsbrist är för tidigt att svara på . Naturlig personalomsättning, omplacering och även nya förutsättningar kan påverka hur många medarbetare som till sist behöver sluta, säger Annette Bäcklund, ordförande i verkets omställningsråd i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer