Crusellhallen i Linköping konsert och kongress. Foto: Linköping kommun

Miljonregn över Linköpings kulturliv

Uppdaterad
Publicerad

Nu delas 35 miljoner kronor ut till olika kulturfrämjare i Linköping. Pengarna står den drygt hundra år gamla Westman-Wernerska stiftelsen för.

Bland de 26 projekt som får dela på 35 miljoner kronor återfinns bland annat Östergötlands museum, Kultur- och fritidsnämnden och Visit Linköping. För museets del kommer 8,9 miljoner kronor att användas till en ny basutställning medan nämnden får 2,5 miljoner för att kunna renoverafoajén och salongen på Sagateatern. Visit Linköping får 2,7 miljoner kronor för att kunna köpa och installera en ny ljudanläggning i Crusellhallen på Linköping konsert och kongress.

Westman-Wernerska stiftelsen har funnits sedan början av 1900-talet och delar årligen ut en summa pengar till ändamål som främjar det kulturella livet i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.