Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Miljonsatsningar på de äldre i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun ska göra extra satsningar inom äldreomsorgen. Gott om pengar i kassan samt ökade statsbidrag ska bidra till bland annat utökad grundbemanning och utveckling av språkkompetensen.

– Under 2021 och 2022 kan våra utförare avropa medel för att förbättra arbetsvillkoren inom äldreomsorgen. Det kan till exempel handla om att se över alternativ till delade turer, möjliggöra inflytande över scheman eller för utveckling av språkkompetensen. Dessutom har vi fått tydliga signaler om att det behövs en längre satsning på utökad grundbemanning, säger äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD), i ett pressmeddelande.

Äldrenämnden ska spendera 43 miljoner på förbättrade arbetsvillkor, lokalanpassning och digitalisering. Det ska blir bättre bredband i boendes egna lägenheter och fler surfplattor.

Kommunen har dessutom sökt 55 miljoner i statsbidrag där pengarna framför allt ska gå till en ökad grundbemanning. Man vill också satsa på att motverka ensamhet och psykisk ohälsa bland de äldre.

Beslut ska tas i nämnden 24 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet