Minderårig misstänks för terrorbrott

Uppdaterad
Publicerad

Riksenheten för säkerhetsmål har inlett en förundersökning om rekrytering avseende terroristbrott. Enligt handlingarna handlar det om en minderårig person.

Ärendet omgärdas av mycket sekretess och hanteras av Linköpings tingsrätt. Chefsåklagaren och den misstänktes advokat är mycket förtegna.

– Jag säger ingenting angående ärendet. Allt kommer att kommuniceras via Säpo, säger Per Lindqvist, chefsåklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål till SVT Nyheter Öst.

Den misstänkte personen var tidigare föremål för tvångsmedel och förhör ska hållas snarast.

Förundersökningen avser brott enligt lagen om straff för offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott och annan särskilt allvarlig brottslighet.

Enligt uppgift till SVT Nyheter Öst ska personen inte vara frihetsberövad. Advokat Lena Orrenius Edwall säger till SVT Nyheter Öst att hon inte har någon kommentar i nuläget:

– Jag vill inte yttra mig någonting om ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet