Ola Matsson, vd på Norrköping Airport. Foto: SVT/Norrköping Airport

Minskning med 99,9 procent på Norrköpings flygplats tredje kvartalet

Publicerad

Den statistik som Transportstyrelsen presenterar idag visat ett enorm tapp för landets flygplatser. De jämför tredje kvartalet 2020 med samma period i fjol. Norrköpings flygplats har då tappat 99,9 procent av resenärerna.

Tredje kvartalet 2019 hade de 35 996 passagerare. Under motsvarande tid i år endast 28 passagerare. Men, de är inte ensamma: Visby har ett tapp på 78,4 procent och Linköping på 87,9 procent.

Ola Matsson, vd på Norrköpings flygplats,är inte förvånad.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Hör honom berätta mer om detta och framtiden för flygplatsen i videon ovan.

– Privatresandet kommer att hämta sig få fort det bara är säkert att resa. Det finns ett stort behov av att få uppleva saker och träffa människor man inte sett på länge, säger han till SVT Nyheter Öst.

Han menar också att det är det privata resandet som stått för ökningen inom flyget sedan 90-talet. Affärsresandet har däremot stått relativt still.

– När det gäller affärsresande är det väl en stor risk att det inte återuppstår i samma volymer som innan pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet