Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hur har Missing people utvecklats genom åren? Magnus Idebro, verksamhetsledare för östra regionen, svarar på frågan i klippet. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Missing People fyller tio år: ”Det finns fall man inte glömmer”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en person saknades i Göteborg startade Missing People upp sin verksamhet den 12 januari 2012.

Nu har det gått tio år sedan dess och vi träffade Magnus Idebro som är verksamhetsledare för den regionala avdelningen i Östergötland och Sörmland.

– Det har hänt jättemycket under dessa tio år. Från början var det några glada amatörer som ville göra en insats i samhället. Idag är vi väldigt väl organiserade och accepterade, säger Magnus Idebro.

Verksamheten bygger på att frivilliga ställer upp vid riktade sökinsatser och under åren som har gått har Missing People hunnit med 5 500 ärenden och över 3 300 sökinsatser har gjorts runt om i landet. 

– Bara här i region öst har vi mellan 30–40 ärenden varje år och trots att samhället kanske är lite mer stressat än för tio år sedan så finns det fortfarande ett stort intresse att hjälpa till. Jag skulle vilja rikta ett stort tack till allmänheten som har hjälpt oss genom de här åren, säger Magnus Idebro. 

Hur har Missing People utvecklats genom åren? Magnus Idebro, verksamhetsledare för östra regionen, svarar på frågan i klippet ovan.

• Missing People registrerades 12 januari 2012.

• 5 500 ärenden och cirka 3 300 sökinsatser har gjorts efter försvunna personer under tio år.

• 350 utbildade volontärer.

• 70 000 frivilliga sökare i organisationens register.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer