En del av de vildsvin som skjuts äter jägaren med familj upp. Men köttet måste kontrolleras då det kan innehålla trikiner och det är orsaken till att köttet inte får säljas till andra än viltslakterierna.
På Jägareförbundet säger man att vildsvinsköttet som blir över grävs ner, men det tror inte viltslaktaren Ulrik Saanum är hela sanningen.
– Nej, det finns nog ett ganska stort mörkertal. Större delen av vildsvinen säljs illegalt, enligt min åsikt, säger han.
Anledningen är att det ger bättre betalt på den svarta marknaden.
Bekräftas av Livsmedelsverket
Ulrik Saanums misstankar bekräftas av Livsmedelsverket. Enligt Livsmedelsverket är det ungefär 12 procent av de skjutna vildsvinen som går till viltslakttare.
Arja Helena Kautto, veterinärinspektör Livsmedelsverket, svarar ja på frågan om hon tror att det sker mycket svarthandel med vildsvinskött.
– Du kan titta på nätet, så ser du att det sker, säger hon.