Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På lördagsmorgonen möttes Suzana Kadrispahic av polishundar och en skylt som talade om att hon inte fick lämna byggnaden på grund av bombrisken. I videon berättar polisen och några som bor i närheten om explosionen i centrala Norrköping. Foto: Tina Enström, SVT

Suzana efter explosionen i centrala Norrköping: ”Oj, nu är det på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördag skedde en explosion vid porten till en fastighet i centrala Norrköping. Nationella bombskyddet kallades till platsen och ett stort område spärrades av.

Suzanna Kadispahic möttes av en skylt där det stod att hon inte kunde lämna byggnaden på grund av bombhot.

– Då kändes det obehagligt. Oj, nu är det på allvar.

Flera personer larmade polisen efter att ha hört en kraftig smäll i centrala Norrköping strax före klockan tre natten till lördag. På plats konstaterade polisen att något hade exploderat vid en entré.

– Eftersom det fanns ytterligare ett föremål på platsen så valde man att göra avspärrningar och tillkalla nationella bombskyddet, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

I videon berättar Peter Wahlberg, lokalpolisområdeschef i Norrköping, mer om händelsen och hur polisen ser på risken för hämndaktioner.

Ingen person skadades vid explosionen som orsakade skador på fönster och en dörr på fastigheten. Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och den brottsrubriceringen kvarstod på söndagseftermiddagen.

Ingen misstänkt för explosionen

Vid 16-tiden på söndagen hade polisen inte frihetsberövat någon misstänkt, enligt Jonas Schånberg, vakthavande befäl vid polisen.

Under helgen har det varit extra många poliser i centrala Norrköping för att skapa trygghet. Dessutom använder man sig av polisens kontaktcenter för att ringa runt till personer som bor i närheten av explosionen som kan ha sett något.

Polisen vill ha tips om händelsen

– Om man har gjort iakttagelser eller har andra uppgifter om händelsen är vi tacksamma om man hör av sig och berättar vad man vet. Låt polisen avgöra om uppgifterna är intressanta för utredningen, säger Monica Bergström.

Personer som har sett eller hört något som kan ha samband med explosionen uppmanas att tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

En kraftig smäll hördes i centrala Norrköping under natten till lördagen. På plats konstaterade polisen att något hade exploderat vid en entré och man hittade ett misstänkt farligt föremål. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews
Natten till lördag skedde en explosion vid en entré i centrala Norrköping. Nationella bombskyddet undersökte under lördagsmorgonen ett misstänkt föremål och ett stort område var avspärrat. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.