Polisens bombtekniker anländer till ett misstänkt föremål i Linköping. Foto: Niklas LuksVisa alla (3)
Visa alla (3)

Misstänkt farligt föremål hittades i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades i Linköping, inte långt ifrån området där en explosion inträffade i fredags, uppger polisen tidigt på måndagen. Bombskyddet kallades till platsen, som strax innan 06 kunde konstatera att föremålet var ofarligt.

Samtal kom in från allmänheten vid 23.30-tiden på söndagskvällen.

– Vi har skickat dit en patrull för att titta på föremål. Vi tog bilder som vi vidarebefordrade till bombskyddet, sade Peter Ström, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Bombskyddet gjorde bedömningen att föremålet borde undersökas, och åkte till Tannefors-området där föremålet först hittades. Vid 04-tiden uppger polisen att bombskyddet arbetar på platsen.

Strax innan 06 meddelar de att föremålet visat sig vara ofarligt, och att man tar ner avspärrningen.

”Inte jättelångt ifrån”

I fredags inträffade en kraftig explosion vid en femvåningsbyggnad i Linköping, i korsningen Hamngatan/Ådalagatan. Det misstänkt farliga föremålet hittades inte långt ifrån den platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet