Tingsrätten i Norrköping. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Misstänkt kokainliga åtalas i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt sju personer står nu åtalade vid Norrköpings tingsrätt. Sex av dem står åtalade misstänkta för grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren har de tillsammans och i samförstånd bedrivit organiserad handel med kokain.

Enligt åtalet ska handeln ha pågått mellan den 1 januari förra året till den 31 januari 2019 i bland annat Norrköpings kommun. Sammanlagt ska organisationen ha hanterat ungefär 925 gram kokain, varav cirka 650 gram av det ska ha överlåtits till ett försäljningspris om runt 935 000 kronor. 271 gram kokain ska även olovligen ha transporterats, förpackats och innehafts.

Skarpladdad halvautomatisk pistol

En av männen åtalas för medhjälp till grovt narkotikabrott och en man i 35-årsåldern står även åtalad för grovt vapenbrott. Enligt åtalet ska mannen ha innehaft en skarpladdad halvautomatisk pistol med tillhörande magasin och patroner.

Åklagaren yrkar att två av de sammanlagt sju personerna ska utvisas ur landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.