Misstänkt dråp på Gotland

Publicerad

På Gotland har två personer anhållits, misstänkta för dråp alternativt vållande till annans död.

Vid 16-tiden på söndagen fick polisen på Gotland larm om att en skadad person hade körts in till sjukhus.

– Man har på sjukhuset fått in en person och om den personen var avliden då han kom in till sjukhuset eller inte det vet jag inte i nuläget. Men man kontaktade polisen, säger Ola Österling, presstalesperson hos Polisens regionledningscentral.

Senare under söndagskvällen inleddes en förundersökning om dråp alternativt vållande till annans död, och efter förhör beslutade åklagare att anhålla de två.

– Alla de inblandade personerna är i 25-årsåldern, säger Ola Österling, pressekreterare vid polisen.

”Söder om Visby”

Polisen är mycket förtegen om händelsen men säger att brottet ska ha begåtts ”söder om Visby”. Under måndagen kommer det göras en teknisk undersökning.

– Vi ska också göra kompletterande förhör och en analys av den tekniska undersökningen, säger Ola Österling.

Vem som körde in den nu avlidna personen till sjukhus är okänt.

Händelsen fick initialt rubricering mord på polisens hemsida, något som är fel enligt gotlandspolisens förundersökningsledare Ayman Aboulaich.

– Vi har inte satt mord. Jag vet inte varifrån den uppgiften kommer. Det är dråp eller vållande till annans död som gäller. Skillnaden mellan mord och ett dråp är när man tittar på omständigheterna runtomkring. Varför vi har valt det ena eller det andra vill jag inte kommentera ytterligare i nuläget, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer