Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Allvarligt skadad efter misstänkt mordförsök i Finspång

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 06 under onsdagsmorgonen larmades polisen om ett bråk i Finspång. Ett flertal polispatruller åkte till platsen och upptäckte att en person var skadad och behövde föras till sjukhus.

Mannen som skadades är i 45-årsåldern. Under morgonen meddelade polisen att skadeläget var stabilt, under eftermiddagen framgick det dock att mannen är allvarligt skadad. Enligt en bulletin från Region Östergötland är mannen inlagd på intensivvårdsavdelningen.

Enligt polisen ska mannen ha fått sårskador i bråket. Hur de har uppkommit är ännu oklart och ska utredas.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. En misstänkt man i 25 årsåldern påträffats på platsen och greps. Den misstänkte fördes till polisstationen för förhör, men verkade påverkad under färden till stationen och fördes istället till sjukhus för kontroll.

Polisen har spärrat av området i Finspång där brottet upptäckts. Området ska under dagen undersökas av polisens kriminaltekniker.

Under fredagseftermiddagen meddelade Region Östergötland att den skadade mannens tillstånd var stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.