Misstänkt mordförsök i Norrköping – två män anhållna

Publicerad

Två män i 35-årsåldern anhölls under natten till fredagen. Den ene för försök till mord och den andre för grov misshandel. Vid 20:30-tiden på torsdagen fann en polispatrull männen blodiga i en lägenhet i stadsdelen Hageby. Den ene av dem hade en skada i övre delen av kroppen och fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen larmades först till adressen efter att ”gap och skrik” hörts. När patrullen kom dit var det lugnt, men när de skulle åka därifrån upptäcktes en trasig ruta i en lägenhet. I bostaden finner poliserna då de båda blodiga männen och ett vasst tillhygge.

Jourhavande åklagare beslutade att lägenheten skulle spärras av för kriminalteknisk undersökning. Männen greps först misstänkta för misshandel. Nu rubriceras det alltså som grov misshandel och försök till mord och ärendet leds av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet