Man i 35-årsåldern skjuten till döds – polisen söker efter mörk kombi

Uppdaterad
Publicerad

Vid 06.30-tiden inkom ett larm om skottlossning i stadsdelen Ekholmen i Linköping. På platsen hittade polisen en skottskadad person som konstaterades vara avliden.

– Det är en man i 35-årsåldern, en person som är känd av Linköpingspolisen sedan tidigare, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef.

Det var inringare som hade hört minst en smäll som kunde uppfattas från skjutvapen. Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och händelsen ska ha skett utomhus.

– Vi kommunicerar senare när vi vet mer detaljer, sade Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen tidigt på fredagsmorgonen.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Förundersökning om mord

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen misstänkt finns i nuläget, men polisen efterfrågar tips gällande en mörk kombi som ska ha lämnat platsen vid 06.30 -tiden. Under morgonen finns patruller på plats med hundar, som jobbar med spårsökning. En kriminalteknisk undersökning ska göras av brotttsplatsen.

Detta är en i raden av flera dödsskjutningar som inträffat i Linköping den senaste tiden.

– Det jag kände i bilen när jag nåddes av det här är en känsla av att jag blir både ledsen och förbannad på det här som sker i Linköping, säger Niklas Borg, kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

En person har skjutits till döds i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Foto: Google earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet