Till vänster polis och ambulans på plats på Koppargatan i Norrköping där den misstänkte skottlossningen skedde. Till höger den brinnande bilen i Åby som utreds för eventuellt samband med brottet. Foto: Niklas LuksVisa alla (2)
Visa alla (2)

Man i 40-årsåldern död efter skottlossning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad
En man i 40-årsåldern har dött efter en skottlossning vid en snabbmatsrestaurang på Ingelstaområdet i Norrköping. Kort senare hittades en brinnade bil mindre än en mil därifrån.

– Vi kommer titta på om bilen har något med brottet att göra, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Larmet kom klockan 23.12 på skärtorsdagskvällen. När polisen kom till platsen hittades en man med misstänkta skottskador. Han avled senare av sina skador, enligt polisen.

– Vi fick larm om höga smällar och åkte dit och möttes då av en skadad person. Den här personen fördes till sjukhus, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

”Kopplingar till den kriminella miljön”

Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare och händelsen utreds som mord.

– Han är tidigare dömd för brott och har kopplingar till den kriminella miljön, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen skedde skottlossningen utanför en snabbmatsrestaurang som både var öppen och hade flera kunder. Flera restaurangbesökare blev vittnen till skottlossningen. På bilder från platsen syns en bil med krossade rutor innanför polisens avspärrningar.

På fredagsmorgonen uppger polisen att ett intensivt utredningsarbete bedrivits under natten. Flera förhör ska ha hållits och en kriminalteknisk undersökning samt spaning har genomförts.

Polisen utreder koppling till brinnande bil

Kort senare hittades en brinnande bil i Åby mindre än en mil från brottsplatsen. Polisen utreder nu om den eventuellt kan vara en flyktbil.

– Vi kommer titta på om bilen har något med brottet att göra. Men det vi inte ännu, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Under morgonen blev den kriminaltekniska undersökningen klar och avspärrningarna togs bort. Det finns ännu ingen misstänkt, enligt polisen.

”Vi vill lösa det här brottet”

– Vad vittnesförhör och teknisk undersökning gett kan jag inte svara på. Vi jobbar på att kartlägga vad som hände och varför det hände. Och vi är försiktiga av en anledning – vi vill lösa det här brottet, säger Mattias Granqvist, tillförordnad chef för lokalpolisområde Norrköping.

Han säger vidare att polisen är intresserad av att få in uppgifter från dem som sett eller hört någonting på Ingelsta. Detta gäller även området nära Yxbacken, där en bil brann.

– Det kan till exempel handla om filmer som tagits med mobiler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet
Till vänster polis och ambulans på plats på Koppargatan i Norrköping där den misstänkte skottlossningen skedde. Till höger den brinnande bilen i Åby som utreds för eventuellt samband med brottet. Foto: Niklas Luks
Personen togs i ambulans till sjukhus efter skottlossningen. Skadorna beskrivs som allvarliga. Foto: Niklas Luks