Foto: TT

Misstänkt våldtäkt under konsert på Bråvallafestivalen

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna har anmält att hon blivit våldtagen i publikhavet under Zara Larssons konsert på Bråvallafestivalen i Östergötland. Flickan ska ha flytt från platsen och polisen varnar nu för att gärningsmannen kan slå till igen. – Tyvärr brukar inte den här typen av personer nöja sig med en händelse.

Våldtäkten ska ha skett under popstjärnan Zara Larssons konsert på torsdagkvällen.

– Det är en ung flicka som har anmält att en man kom bakifrån och förde in sin penis under kjolen, berättar Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen till SVT Nyheter.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Flickan har förts till sjukhus där prover ska tas och hon blir omhändertagen.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget. Vi vet bara att det är en kille och att tjejen flydde så fort hon kunde, säger Christer Fuxborg.

”Brukar inte nöja sig med en händelse”

Vådtäkten ska ha skett mitt i publikhavet under konserten när Zara Larsson stod på scenen. Nu vädjar polisen efter tips.

– Vi vill gärna ha in tips om någon sett något till 114 14. Tyvärr brukar inte den här typen av personer nöja sig med en händelse, så någon kanske vet något mer som vi kan spinna vidare på, säger Christer Fuxborg.

Polisen har även fått in en anmälan om sexuellt ofredande som handlar om en man som filmade två tjejer som kissade. Totalt har fyra fall av sexuella ofredanden har anmälts till polisen under gårkvällen. Fler anmälningar väntas inkomma under förmiddagen enligt polisen.

Fyra personer har också gripits och anhållits misstänkta för ett 30-tal mobilstölder som skett på festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet