Avspärrning efter misstänkt våldtäkt i Linköping Foto: Sofie Berlin

Misstänkt våldtäktsman gripen på bar gärning

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern misstänks ha blivit våldtagen i Linköping under natten mot söndagen i närheten av Domkyrkan. Den misstänkte gärningsmannen greps på bar gärning av polisen och blev på söndagseftermiddagen anhållen.

Larmet till polisen inkom klockan 02.47 och den misstänkte kunde gripas bara minuter senare.

– En anmälare hörde av sig till oss för man ser att det verkar pågå en våldtäkt på en central plats i Linköping. Vi befinner oss i närheten och är snabbt på plats och ertappar en man som är i färd med att utföra en sexuell handling mot en kvinna, säger Peter Ström, vakthavande befäl region öst till SVT Nyheter.

Åtta våldtäkter på kort tid

Det är den åttonde våldtäkten i Linköping på bara två veckor enligt polisen. Om det finns något samband mellan dessa kan dock inte polisen svara på i nuläget.

– Det är för tidigt att se om den här senaste våldtäkten har något samband med de tidigare våldtäkterna men vi undersöker det, säger Peter Ström.

Var för berusad

Enligt polisen så har alla åtta våldtäkter ägt rum i närheten av stadskärnan i centrala Linköping. Den nu gripne mannen kunde inte förhöras under söndagensförmiddagen.

– Det var inte rättsäkert att göra det eftersom han var för påverkad och förhör fick vänta till eftermiddagen. Nu är han anhållen och utredningen får nu utröna om det är en våldtäkt, säger Lars-Göran Nilseryd vakthavande befäl region Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.