Foto: SVT

Ytterligare en gripen för skjutningen i Ryd – tidigare gripen häktad

Uppdaterad
Publicerad

En andra man greps på lördagen, misstänkt för inblandning i mordförsöket på den 19-åring som sköts i ansiktet i Ryd i Linköping i onsdags kväll. Samtidigt har den först gripne mannen häktats.

Den förste mannen greps bara timmar efter skottlossningen, och häktades på lördagseftermiddagen. Han är på på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Den misstänkte är en man i 20-årsåldern.

Nu är alltså även en andra man gripen och anhållen. Han är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för försök till mord.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Ett första förhör har hållits med honom. Innan vi förhör honom mer behöver vi göra fler utredningsåtgärder, säger chefsåklagare Eva Nemec Nord.

Intensivt utredningsarbete

Enligt Nemec Nord befinner sig utredningen nu i ett intensivt skede, med dörrknackning, analys av övervakningsbilder och beslag. Snart ska även den tekniska utredningen påbörjas.

– Vi har flera vittnen som har kunnat berätta vad som har hänt. Nu måste vi också reda ut vilka som har varit med, vem som har gjort vad, hur många skott som har avlossats med mera.

Den unge man som sköts i ansiktet vid händelsen blev allvarligt skadad, men hans tillstånd uppges inte vara livshotande, och han har kunnat höras av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet