Mjölby hamnar på plats 51, vilket är 48 placeringar bättre än förra året. Foto: SVT

Mjölby hamnar högt när företagsklimatet jämförs i landet

Publicerad

Svenskt näringsliv gör varje år en undersökning av företagsklimatet runt om i Sverige och i år hamnar Mjölby kommun på 51:e plats, vilket är 48 platser bättre än förra årets mätning.

– Vi känner oss verkligen som en vinnare nu, säger Birgitta Gunnarsson (C).

Mellan 2009 och 2011 låg Mjölby kommun riktigt bra till, men halkade ner på listan fram till 2015, då det började gå bättre igen.

– Jag tror att det är att vi har haft ett långsiktigt tänk – ett riktigt bra samarbete mellan kommunen och företagarna. Jag tror att det är det som är nöten faktiskt, att vi gemensamt har gjort arbetet, säger Birgitta Gunnarsson.

År 2016 hamnade Mjölby på 116:e plats, följt av 99:e plats år 2017.

– Vi har faktiskt lagt mycket kraft på att utbilda vår personal, man tänker sig mycket att det är lagar och regler som styr, och det är det i många av våra förvaltningar – men bemötandet är så viktigt och vi har fått väldigt många duktiga tjänstepersoner under den här tiden, säger Birgitta Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.